Foredrag


Uanset om jeg holder foredrag for voksne eller børn, formidler jeg aldrig ”tørre” facts. Jeg veksler mellem direkte informationsformidling, fortælling, og sang. Jeg prøver at stille ”fantasien i kundskabsformidlingens tjeneste”, som den svenske forfatter, Selma Lagerlöf har udtrykt det. Jeg er overbevist om, at de fleste af os lettere lærer nye ting, hvis vi møder dem i sammenhæng med en fortælling, hvor vi måske føler os ”berørt”. Et foredrag skal gerne ”leve”, ellers bliver der ingen medleven, indleven eller læring.

 
 

Vårens riter og traditioner

Så er det igen den tid, hvor Moder Jord overvinder døden og genopstår til nyt liv. Men hvad har æg med den korsfæstede Kristus at gøre? Hvornår fejrer vi Sct. Skade? Hvorfor spiser vi lam til påske? Hvorfor bryggede vore forfædre øl, når månen var i næ?
Nyt og gammelt, folkeskik, religiøsitet og overtro; myter, skrøner og ammestuesnak rystes og blandes og skaber et billede af vores vårfest.
Mit foredrag om vårens højtider og traditioner baserer sig på min bog: ”Vintergækker og påskeharer – vårens højtider og traditioner” – Frydenlund, 2015.

Læs og tal, så du bliver hørt

- Workshop i højtlæsning
En velafprøvet workshop for folkeskolens ældste klasser, som jeg har afholdt i næsten alle kommunens 6. klasser i de 5-6 år, Danmarksmesterskabet i Højtlæsning har været afholdt. I de to lektioner, workshoppen varer, får eleverne tips og tricks, så de let får deres publikums flde opmærksomhed. Vi træner stemmen, arbejder med artikulation og intonation, og vi arbejder med vores kropssporg, så kroppen fortæller med.

Nu skal du bare høre
- om betydningen af den mundtlige fortælling

En saltvandsindsprøjtning til folk, der arbejder med børn...

Læs mere...

Kend din jul

Julen har altid fascineret mig, og jeg satte mig på et tidspunkt for at begynde at studere den nærmere. Det blev til et omfattende studium og en bog ...

Læs mere...

På hat med H.C. Andersen
– om kunstneren og hans værk

H.C. Andersen kæmpede en stor del af sit liv for at blive accepteret og anerkendt som et ligeværdigt og fuldgyldigt medlem af sin tids dannede og kulturelle elite.

Læs mere...

William Heinesen
- om manden, forfatteren, billedkunstneren og Færøerne

Et underholdende foredrag. Tilbring cirka halvanden time i selskab med en af livets fortrøstningsfulde ”spillemænd”...

Læs mere...

Danske traditioner
– et foredrag for nye danskere.

Foredrag om danske traditioner for indvandrere, som deltager i et integrationskursus. Handler om vore højtider...

Læs mere...

Evald Tang Kristensen og de gamle

Et foredrag om Evalt Tang Kristensens uvurderlige arbejde med indsamling af det, der er fundamentet for vores kultur. Præsentation af nogle af folkemindesamlerens meddelere og eksempler på fortællinger og viser fra hans indsamlinger.Anna-Marie Helfer, Strandkvanen 10F 4,13 - 4600 Køge, tlf.: +45 22759509, Mail: mail@annamariehelfer.dk

Copyright © Anna-Marie Helfer & ANwebdesign 2013