Fortælleforestillinger


Fra min skatkiste

 

Med udklædning, rekvisitter og tilhørerne som deltagere, fortæller jeg de evigt aktuelle folkeeventyr, legender, myter, Lindgren, Lagerlöf og Andersen. Også noveller og brudstykker af romaner har jeg bearbejdet, så de egner sig til fortælling. Ind imellem afveksler vi med en sang – ny eller gammel – et optog, en remse eller en dans. Mit program tilpasses tid, sted og tilhørernes alder.

Jeg har forskellige fortælleforestillinger, der er bygget op, så et bestemt tema kommer til at danne ”den røde tråd” igennem forestillingen. Beder I mig komme og fortælle i en skole, på et bibliotek, en forening eller til en fest blander jeg måske ”mine kort” på ny og prøver at skabe den forestilling, vi aftaler, passer til netop jer.

Jeg fortæller for børn, for børn og voksne sammen og for voksne alene.

Mine forestillinger for børn fra 5 år, er imidlertid for alle, idet de folkelige forestillinger kan forstås på mange niveauer. Jeg sætter grænsen ved fem år, fordi det generelt er det tidspunkt, hvor man kan overskue en længere historie.

Forestillinger, hvor jeg også inviterer de mindste, er bygget op af flere, korte ting, blandt andet en del remsefortællinger. De er for alle fra 3 til 100 år.

Nogle forestillinger er for svære for børn at forstå. Fortællingerne kan f.eks. have en filosofisk dybde, eller være ironiske og fortalt i et sprog, hvor ord og begreber "spiller på mange strenge".


   Anna-Marie Helfer, Strandkvanen 10F 4,13 - 4600 Køge, tlf.: +45 22759509, Mail: mail@annamariehelfer.dk

Copyright © Anna-Marie Helfer & ANwebdesign 2013